Tortilla Espanola (tapas voor 6 personen)
Ingrediƫnten:
- 150 gram aardappelschijfjes van 5 mm dik
- 50 gr halve ui ringen, heel dun gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 eieren
- olijfolie
- peper en zout
- (Tefal) koekenpannetje van 20 cm
Bereidingswijze:
Kook de aardappelschijfjes voor 3 minuten in kokend water. Bak de uien in een flinke scheut olijfolie in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en wat zout en peper. Laat nog een paar minuutjes bakken totdat de ui goudbruin is. Roer de eieren los in een kom. Doe de aardappelschijfjes in de pan en schep voorzichtig om zodat aardappel en ui goed verdeeld zijn.
Voeg nu de eieren toe en zet het pannetje op het kleinste pitje op het laagste vlammetje het liefst nog op een sudderplaatje en laat in 15 minuten zachtjes stollen. Stort de tortilla op een bord met de goudbruin gebakken onderkant boven. Laat een uurtje afkoelen. De tortilla is lauwwarm het lekkerst.
Tip!: Ga je tapas maken? Begin dan met het fijn hakken van een aantal uien, een bolletje knoflook en een struikje peterselie. Deze 3 ingredienten komen namelijk in bijna alle recepten voor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten