Fondue op de barbecue? Hoe doe je dat dan? Nou eigenlijk is het heel simpel... En errug lekker.
Camembert Fondue (voor- of nagerecht voor 2 personen)
Ingrediƫnten:
- 1 hele camembert in een houten doosje
- 1 teentje knoflook
- verse kruiden, bijvoorbeeld tijm en salie
- brood om mee te dopen
- aluminiumfolie
Bereidingswijze:
Haal de camembert uit de plastic verpakking en stop hem terug in het houten doosje. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Maak met een mesje een aantal kleine inkepingen en stop er de plakjes knoflook in. Strooi de fijngehakte kruiden over de kaas.
Pak de kaas in met een groot vel folie en leg op een hete barbecue voor 10-15 minuten. De kaas moet helemaal vloeibaar zijn... En dopen maar!
Een leuk recept als je vegetarische gasten te eten hebt. Je kan natuurlijk van alles in de kaas dopen, zoals cherry tomaatjes en repen komkommer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten