Ingrediënten:
- 1 oranje biologische pompoen, ongeschild in kleine blokjes
- 1 tl chilivlokjes
- 1 tl korianderzaad
- olijfolie
- 1 ui, in blokjes
- 12 plakken pancetta of ontbijtspek, de helft fijngesneden
- klein bosje verse salie, fijngesneden, een paar achterhouden ter garnering
- 100 gr tamme kastanjes (vacuümverpakt) in stukjes gehakt
- 1 l hete kippenbouillion
- 1 bekertje zure room van 125 ml
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Stamp de chilivlokken en de korianderzaadjes fijn in een vijzel. Doe de pompoenblokjes samen met de chili en de koriander in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten tot de pompoen gaar is.
Bak de ui in wat olie tot hij zacht is. Voeg de fijngesneden pancetta, de fijngesneden salie en de kastanjes toe. Bak 10 minuten. Doe de geroosterde pompoen, meng alles en haal de helft van het mengsel uit de pan en zet weg op een bord. Voeg de kippenbouillon bij in de pan. Laat dit 30 minuten op zacht vuur koken. Pureer de soep, voeg de andere helft van het pompoenmengsel toe en breng op smaak met peper en zout.
Bak in een koekenpan de resterende plakken pancetta en bak op het laatst wat blaadjes salie mee. Schep de soep in kommen, schep er een lepel zure room in en garneer met de plakken pancetta en salieblaadjes. Serveren met zelfgebakken brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten