- 300 gr rijst
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gele currypasta (bijvoorbeeld van Blue Elephant)
- ongeveer 300 gr verse ananas in stukjes (1 a 2 hele ananassen)
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel vissaus
- arachide- of zonnenbloemolie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien fijn en bak ze met een beetje olie in de wok tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de ananas toe en roerbak op hoog vuur. Zet na een paar minuten het vuur laag en voeg de currypasta, ketjap en vissaus toe. Roer alles goed.
Voeg nu de rijst toe en bak alles nog even kort op hoog vuur. De pineapple rice is nu klaar. Breng op smaak met wat zout of eventueel wat meer vissaus.
Tip: Albert Heyn verkoopt verse ananas uit het koelvak. Deze hoef je dus niet meer zelf te schillen. Gebruik je hele ananassen die je zelf schilt, doe dat dan als volgt: Snijdt de ananas met een scherp mes in de lengte doormidden. Hol de helften uit en snijd het vruchtvlees van de harde oneetbare kern. Gebruik het vruchtvlees zoals hier vermeld, maar bewaar de uitgeholde helften om (een deel van) de rijst in op de dienen voor een feestelijk effect!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten