Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

vrijdag 16 oktober 2009

Gebakken kabeljauw met tomatenboter



De tomatenboter is ook erg lekker met een stukje brood, bij een bbq of bij de borrel. In plaats van kabeljauw kun je ook een andere witvis gebruiken. Plakjes overgebleven boter kun je makkelijk invriezen in een stukje plasticfolie.



Gebakken kabeljauw met tomatenboter (hoofdgerecht voor 2 personen)
  • 300 gr kabeljauw filet, in twee stukken
  • 1 eetl. bloem
  • 100 gr roomboter, liefst biologisch + boter om in te bakken
  • 70 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. fijngesneden basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • extra benodigdheden: bakpapier, keukenmachine
Laat de boter zacht worden. Pureer de tomaatjes met de kappertje en de knoflook tot een grof mengsel in de keukenmachine. Meng het mengsel samen met de basilicum door de roomboter. Breng op smaak met vers gemalen peper. Spreid de boter uit over een vel bakpapier en rol de boter tot een worst op. Laat minimaal een half uur opstijven in de koelkast.

Dep de kabeljauwfilet droog en kruid ze met peper en zout. Wentel de filets door de bloem. Laat de boter bruisen in de pan en bak de filets tot ze gaar zijn.

Haal de boter uit de koelkast. Leg de kabeljauw op een bord. Snij plakjes van de boter en leg deze op de kabeljauw. Lekker met aardappelpuree en boontjes.

Bron:
Visgerechten
Visgerechten


Geen opmerkingen: