Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

woensdag 18 november 2009

Kletskoppen

Zelf dacht ik altijd dat kletskoppen heel ingewikkeld zouden zijn om zelf te maken. Het blijkt echter heel eenvoudig te zijn. Het is letterlijk een kwestie van in de kom gooien en klaar!

Kletskoppen (koekjes voor ongeveer 30 stuks)

  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 40 gram gehakte nootjes (ik heb pistachenootjes gebruikt)
  • 65 gram bloem
  • 35 gr boter
  • snuf kaneel
  • snuf zout

Smelt in een ruime kom de boter een paar tellen in de magnetron. Voeg de overige ingrediƫnten toe en meng alles goed door. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal het deeg uit de koelkast en draai kleine balletjes ter grote van een knikker. Leg ze ruim uit elkaar op een bakplaat (tijdens het bakken lopen ze uit tot kleine ronde plakjes) en druk ze een beetje plat. Bak de kletskoppen in 10 minuten goudbruin. Laat de kletskoppen afkoelen.

Tip: Als de kletskoppen net uit de oven zijn, zijn ze nog zacht en vormbaar. Je kunt ze nu voorzichtig vormen, bijvoorbeeld een beetje om krullen, of een klein bakje maken. Leuk om toetjes mee te decoreren.

Voor lekkere koekjes en taarten kan je dit boek proberen:
Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes
Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes
De Koekjesfee

Geen opmerkingen: