Fudge brownies (voor ongeveer 16 stuks)
Ingrediƫnten:
- 185 gram pure chocolade, min 72% cacaobestandelen, grofgehakt
- 110 gr boter
- 225 gr fijne suiker
- 1 tl vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
- 2 grote eieren
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 150 gr bloem
- 1/2 dl slagroom
- vierkante bakvorm van 20 x 20, ingevet en bekleed met bakpapier
- optioneel: 100 gr gehakte noten
Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 175 graden. Smelt 60 gr chocolade met de boter au bain marie of in de magnetron en laat iets afkoelen. Klop de suiker, vanille essence, eieren, bakpoeder en zout met de mixer. Schep de bloem en de chocolade voorzichtig door het eimengsel en eventueel de gehakte noten. Schep het beslag in de bakvorm en bak in 20-25 minuten gaar. Een sateprikker moet er schoon uitkomen. Laat de brownie afkoelen.
Verwarm de slagroom met de rest van de chocola in een steelpannetje. Giet als de chocola is gesmolten over de brownie en zorg dat het goed verdeeld is. Laat opstijven in de koelkast en snijd de brownie in vierkantjes.
1 opmerking:
He Annelies,
Jammer dat ik dit gemist heb!
gr.
Hajo
Een reactie posten