Frans potje (hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 250 gr champignons
- 3 a 4 tomaten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook, geperst
- halve eetlepel Provençaalse kruiden
- eventueel een salami of chorizoworst
- olijfolie
- 2 stokbroden of ander brood
Snijd de aubergine, courgette en paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de champignons en tomaten in vieren.
Bak eerst de champignons zachtjes in wat olie tot ze hun vocht wat kwijtraken en bruin beginnen te worden. Voeg dan de uien toe en de knoflook. Bak dit zachtjes door tot de ui glazig is. Voeg dan de paprika, de aubergine en de Provençaalse kruiden toe. Na een paar minuutjes volgen de courgetteblokjes. De groenten hebben allemaal een andere gaartijd, dus je kan de groenten niet in eens in de pan gooien. Als de groenten allemaal een beetje gaar zijn kan je de tomaten toevoegen. Laat dit nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Snijd in de tussentijd het brood in stukken.
Sop de groenten op met het brood en drink er een wijntje bij!
Als je er salami of chorizo bij doet, kun je deze beter apart in een pan uitbakken en samen met de tomaat toevoegen.
1 opmerking:
mmmm.. Puur genieten, als je t mij vraagt. Of, hoe lekkere dingen soms echt niet ingewikkeld hoeven te zijn... :)
Een reactie posten