Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zondag 17 mei 2009

Japanse vissticks

Afgelopen zaterdag hebben we sushi gemaakt met twee vriendinnen. Bij Schmidt Zeevis in Rotterdam, de beste visboer van Nederland, halen we dan onze sushivis. De zondag erna hadden we nog wat vis over en dat inspireerde mij tot het volgende recept.

Japanse vissticks met wasabimayonaise (hoofdgerecht voor 2 personen)
  • 200 gr zalmfilet
  • ongeveer 4 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ongeveer 6 eetlepels panko (Japanse broodkruim)
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepeltje wasabi pasta
  • zout
  • shichimi togarashi (Japans chili poeder)
  • olie om te frituren

Snijdt de zalm in reepjes van ongeveer 5 cm lang en 1,5 cm dik. Bestrooi flink met zout en schichimi togarashi.

Meng de panko met de zwarte sesamzaadjes. Doe de bloem, ei en panko/sesam ieder in een aparte kom of bord. Haal de reepjes zalm eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het panko/sesam mengsel. Leg de gepaneerde reepjes op een bord.

Meng de mayonaise met de wasabipasta. Proef of de verhouding juist is. Doe er nog wat mayonaise bij als de mayo te pittig is of juist wat wasabi als hij te flauw is.

Verhit de olie zodat hij heet genoeg is. Test dat met wat broodkruim. Dat moet gelijk gaan bruisen als je het in de olie gooit. Frituur de vissticks heel kort. 1 a 2 minuten is al voldoende. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

Serveer de vissticks met de mayonaise. Wij hebben er nog wat geroerbakte lamsoor bij gegeten. Je zou ook wat spinazie kunnen roerbakken en erbij serveren met wat rijst.

Geen opmerkingen: