Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

dinsdag 22 december 2009

Botercreme van de Magnolia Bakery

Bij de Magnolia Bakery in New York spuiten ze een centimeter dikke laag mierzoete botercrème op de cupcakes. Persoonlijk vind ik dat wat veel van het goede. Daarom heb ik de hoeveelheden een beetje aangepast. Met deze hoeveelheid kun je een smeuïg dun laagje op de cupcakes smeren en ze verder leuk versieren.


Botercrème (voor 12 cupcakes)

  • 60 gr roomboter
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • voedselkleurstof

Doe de helft van de suiker bij de boter en voeg de melk en vanille toe. Mix alles 3 tot 5 minuten. Voeg de rest van de suiker beetje bij beetje toe terwijl je blijft mixen. Meng de voedselkleurstof door de botercrème en smeer de afgekoelde cupcakes in met het mengsel. Versier de cupcakes met sprinkels, hagelslag, suikerbeestjes. Zoals je op de foto ziet heb ik er deze keer kerstcakejes van gemaakt.

Alle andere recepten van de Magnolia Bakery vind je in dit boekje:
More From Magnolia
More From Magnolia
Allysa Torey


Geen opmerkingen: