Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

dinsdag 22 december 2009

Kerstcakejes

In het najaar ben ik een week in New York geweest. Wauw, wat een stad! Voor mij was een bezoekje aan de Magnolia Bakery een absolute must. Daar maken ze de meest geweldige en lekkere cupcakes. Een begrip in Manhattan waar men vaak buiten in de rij moet staan om zo'n heerlijk cakeje te bemachtigen (http://www.magnoliabakery.com/). Om hun heerlijke cupcakes thuis te kunnen maken heb ik het Magnolia Bakery cookbook gekocht. Afgelopen weekend heb ik het recept uitgeprobeerd en een mooi kersttintje gegeven. In Amerikaanse kookboeken gebruikt men 'cups' om ingrediƫnten af te wegen. Ik heb alles omgerekend naar grammen. Dat werkt een stuk makkelijker.

Kerstcakejes (voor ongeveer 12 stuks)
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr bloem
  • 110 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 120 ml melk
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • extra benodigdheden: muffinbakblik voor 12 stuks met papieren vormpjes

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de bloem met het zelfrijzend bakmeel. Doe de boter in een grote kom en klop hem romig met de mixer. Voeg de suiker in delen toe en klop het mengsel luchtig en romig voor ongeveer 3 minuten. Voeg de eieren een voor een toe en mix alles goed door met de mixer.

Voeg de droge ingredienten in drie delen toe en wissel af met de melk. Mix alles goed door, maar zorg dat je niet teveel mixt. Voeg de vanille toe en meng met een rubberen spatel alles nog een keer goed door.

Lepel het beslag in de papieren vormpjes. Vul de vormpjes voor 3/4 en bak ze 20-25 minuten in de oven. Laat de cupcakejes afkoelen zodat je ze kunt versieren met de botercreme die je ook op deze site kunt terugvinden.

Meer recepten van de Magnolia Bakery vind je in dit boekje:

More From Magnolia
More From Magnolia
Allysa Torey

Geen opmerkingen: