Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

vrijdag 8 januari 2010

Witte chocolade-kokostruffels

Wie houdt er nou niet van chocolade?! Deze truffels zijn erg lekker en best makkelijk om te maken. Serveer ze bij de koffie na een lekker (kerst)dineetje. Combineer ze met de pure chocolade-amandel truffel!

Witte chocolade-kokostruffels (voor ongeveer 20 stuks)
  • 200 gr witte chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel Malibu of Pina Colada
  • 75 gr geraspte kokos
  • extra benodigdheden: bakpapier

Breek of hak de chocolade in kleine stukjes. Doe de slagroom samen met de chocolade in een steelpannetje en verwarm dit al roerend op een zacht vuur. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten. Chocolade verbrand heel snel, dus let goed op. De slagroom mag niet koken! Leg een vel bakpapier op een bord. Schep het chocolade mengsel op het bord en laat het ongeveer een half uur afkoelen.

Vorm met behiulp van een theelepeltje balletjes van de chocolade en rol deze door de geraspte kokos. Bewaar ze in de koelkast en haal ze een half uur voor gebruik uit de koelkast.

Geen opmerkingen: