
Rozenknopmadeleines (voor 8 grote madeleines)
- 50 gr boter, plus een eetlepel voor het invetten
- 1 groot ei
- 40 gr fijne kristalsuiker
- snufje zout
- 45 gr bloem
- 1 eetlepel rozenwater
- poedersuiker om de madeleines mee te bestuiven
- extra benodigdheden: bakblik voor 8 madeleines
Smelt de boter voorzichtig in de magnetron en laat afkoelen. Klop ei, suiker en zout 5 minuten in een kom met de mixer, tot het mengsel zo dik ik als mayonaise. Zeef de bloem boven het ei-suikermengsel. Houd een beetje boter over om het bakblik in te vetten en spatel de rest van de boter met het rozenwater door het beslag. Meng goed, maar niet te heftig. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten en een half uur buiten de koelkast. Als je erg ongeduldig bent kun je deze stap overslaan, maar zoals altijd is geduld een schone zaak!
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden). Vet het bakblik in. Ik gebruik altijd een siliconen madeleinevorm van Tupperware. Helaas is deze niet meer te koop. Eventueel kun je ook een andere soort vorm gebruiken, zoals een muffinvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes. Een halve tot een hele eetlepel is voldoende, het beslag rijst en loopt nog uit tijdens het bakken. In ongeveer 5 minuten in de oven zijn ze klaar. Hou ze na 3 minuten al in de gaten. Afhankelijk van je oven kunnen ze al na 3 minuten klaar zijn of kan het 7 minuten duren. Laat ze afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en bestuif ze met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten