Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

dinsdag 25 mei 2010

Rozenknopmadeleines

Deze luchtige cakejes komen uit mijn favoriete kookboek "Hoe wordt ik een goddelijke huisvrouw" van Nigella Lawson. De madeleines worden heerlijk geurig door het rozenwater wat je toevoegt. Rozenwater is te koop bij de toko.

Rozenknopmadeleines (voor 8 grote madeleines)
  • 50 gr boter, plus een eetlepel voor het invetten
  • 1 groot ei
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 45 gr bloem
  • 1 eetlepel rozenwater
  • poedersuiker om de madeleines mee te bestuiven
  • extra benodigdheden: bakblik voor 8 madeleines

Smelt de boter voorzichtig in de magnetron en laat afkoelen. Klop ei, suiker en zout 5 minuten in een kom met de mixer, tot het mengsel zo dik ik als mayonaise. Zeef de bloem boven het ei-suikermengsel. Houd een beetje boter over om het bakblik in te vetten en spatel de rest van de boter met het rozenwater door het beslag. Meng goed, maar niet te heftig. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten en een half uur buiten de koelkast. Als je erg ongeduldig bent kun je deze stap overslaan, maar zoals altijd is geduld een schone zaak!

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden). Vet het bakblik in. Ik gebruik altijd een siliconen madeleinevorm van Tupperware. Helaas is deze niet meer te koop. Eventueel kun je ook een andere soort vorm gebruiken, zoals een muffinvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes. Een halve tot een hele eetlepel is voldoende, het beslag rijst en loopt nog uit tijdens het bakken. In ongeveer 5 minuten in de oven zijn ze klaar. Hou ze na 3 minuten al in de gaten. Afhankelijk van je oven kunnen ze al na 3 minuten klaar zijn of kan het 7 minuten duren. Laat ze afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en bestuif ze met poedersuiker.

Geen opmerkingen: