Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zaterdag 10 januari 2009

Pompoen-limoen-kokos-currysoep

Wij beschikken over een grote verzameling kookboeken. Toen ik op zoek was in onze collectie naar een Oosters pompoensoepje had ik al snel 3 recepten gevonden. Eentje met limoen, eentje met kokos en eentje met curry. Omdat ik juist dol ben op de Oosterse keuken vanwege hun smaakexplosies die de verschillende ingrediënten creëren besloot ik deze recepten naar eigen recept te combineren.

Pompoen-limoen-kokos-currysoep (voorgerecht, 8 ersonen, hoofdgerecht 4 personen)

  • 1 pompoen van ongeveer 1 kilo, liefst biologisch
  • 2 liter kippenbouillon of groentenbouillon
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, uit de pers
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 gr geraspte kokos
  • schil en sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (bijvoorbeeld Blue Elephant)
  • 2 blaadje djerek poeroet (limoenblad)
  • arachide- of zonnebloemolie
  • gemalen gember
  • gemalen koriander

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in blokjes. Zelf schil ik pompoen niet, was hem dus eerst goed als jij hem ook niet schilt. Doe de blokjes in een overschaal en bestrooi met de gemalen gember en koriander en besprenkel met olie. Zorg dat alles goed gemengd is in de schaal. Zet een half uur in de oven.

Bak in een grote pan in wat olie de ui tot hij begint te kleuren. Doe er dan de knoflook bij en de eetlepel currypasta. (Als je van pittig houdt kun je naar smaak meer curry toevoegen als de soep bijna klaar is.)

Doe de bouillon erbij in de pan en doe het limoensap en rasp erbij samen met de limoenblaadjes en de geraspte kokos. Laat heel langzaam aan de kook komen. Voeg de blokjes pompoen toe, deze moeten nu gaar zijn. Laat alles een kwartiertje zachtjes koken.

De soep is nu klaar en kan met een staafmixer gepureerd worden. Als je nog wat beet in je soep wil hebben kan je nu met een schuimspaan ongeveer een kwart van het pompoen/ui-mengsel uit de pan op een bord scheppen. De rest pureer je in de pan met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg nu de kokosmelk al roerend toe en schep de stukje pompoen en ui weer in de pan.

Warm serveren met brood of rijst.

1 opmerking:

Anoniem zei

Deze soep is echt heerlijk!