Pompoen-limoen-kokos-currysoep (voorgerecht, 8 ersonen, hoofdgerecht 4 personen)
- 1 pompoen van ongeveer 1 kilo, liefst biologisch
- 2 liter kippenbouillon of groentenbouillon
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, uit de pers
- 200 ml kokosmelk
- 75 gr geraspte kokos
- schil en sap van 1 limoen
- 1 eetlepel Thaise rode currypasta (bijvoorbeeld Blue Elephant)
- 2 blaadje djerek poeroet (limoenblad)
- arachide- of zonnebloemolie
- gemalen gember
- gemalen koriander
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in blokjes. Zelf schil ik pompoen niet, was hem dus eerst goed als jij hem ook niet schilt. Doe de blokjes in een overschaal en bestrooi met de gemalen gember en koriander en besprenkel met olie. Zorg dat alles goed gemengd is in de schaal. Zet een half uur in de oven.
Bak in een grote pan in wat olie de ui tot hij begint te kleuren. Doe er dan de knoflook bij en de eetlepel currypasta. (Als je van pittig houdt kun je naar smaak meer curry toevoegen als de soep bijna klaar is.)
Doe de bouillon erbij in de pan en doe het limoensap en rasp erbij samen met de limoenblaadjes en de geraspte kokos. Laat heel langzaam aan de kook komen. Voeg de blokjes pompoen toe, deze moeten nu gaar zijn. Laat alles een kwartiertje zachtjes koken.
De soep is nu klaar en kan met een staafmixer gepureerd worden. Als je nog wat beet in je soep wil hebben kan je nu met een schuimspaan ongeveer een kwart van het pompoen/ui-mengsel uit de pan op een bord scheppen. De rest pureer je in de pan met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg nu de kokosmelk al roerend toe en schep de stukje pompoen en ui weer in de pan.
Warm serveren met brood of rijst.
1 opmerking:
Deze soep is echt heerlijk!
Een reactie posten