Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

donderdag 8 oktober 2009

Coquilles op Japanse wijze

Voor vis in de omgeving Rotterdam ga je naar Schmidt Zeevis. De beste kwaliteit en het beste assortiment. Altijd als we daar zijn nemen we een aantal coquilles mee om iets lekkers mee te maken. De laatste keer leverde dat het volgende gerechtje op.

Coquilles op Japanse wijze (voorgerecht voor 2 personen)
  • 8 a 12 coquilles, afhankelijk van het formaat
  • 1 rode ui, zeer fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels sake (evt. te vervangen door witte wijn)
  • 3 eetlepels kikkoman sojasaus
  • 1 theelepel chilivlokjes
  • olie om in te bakken
  • een paar druppels sesamolie

Bak de coquilles in een warme tot hete pan 1 minuut per kant in de hete olie. Ze moeten een bruin/goud laagje krijgen. Haal de coquilles uit de pan en leg ze op een bord. Verwarm nu weer een beetje olie in de pan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak dit 1 a 2 minuutjes terwijl je in de pan blijft roeren. Voeg de sake, sojasaus en chilivlokjes toe en laat dit ook 1 a 2 minuutjes bakken.

Leg nu de coquilles weer terug in de pan. Laat alles nog een paar minuten sudderen tot de coquiles net niet helemaal gaar zijn. Serveer de coquilles met een beetje de saus op de borden. En drup er voor het opdienen een beetje sesamolie overheen.

Tip: De coquilles kun je ook vervangen of combineren met garnalen of vervangen door kipfilet in blokjes.

Meer Japanse recepten in:
De Japanse keuken
De Japanse keuken
Emi Kazuko & Yasuko Fukuoka

1 opmerking:

Dunya zei

Lekkerrrrrrrrr