De tomatenboter is ook erg lekker met een stukje brood, bij een bbq of bij de borrel. In plaats van kabeljauw kun je ook een andere witvis gebruiken. Plakjes overgebleven boter kun je makkelijk invriezen in een stukje plasticfolie.
Gebakken kabeljauw met tomatenboter (hoofdgerecht voor 2 personen)
- 300 gr kabeljauw filet, in twee stukken
- 1 eetl. bloem
- 100 gr roomboter, liefst biologisch + boter om in te bakken
- 70 gr zongedroogde tomaatjes
- 2 eetl. kappertjes
- 2 eetl. fijngesneden basilicum
- 1 teentje knoflook
- extra benodigdheden: bakpapier, keukenmachine
Dep de kabeljauwfilet droog en kruid ze met peper en zout. Wentel de filets door de bloem. Laat de boter bruisen in de pan en bak de filets tot ze gaar zijn.
Haal de boter uit de koelkast. Leg de kabeljauw op een bord. Snij plakjes van de boter en leg deze op de kabeljauw. Lekker met aardappelpuree en boontjes.
Bron:
Visgerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten