Aubergine-geitenkaasrolletjes (borrelhapje voor 4 personen of voorgerecht voor 2 personen)
- 2 aubergines
- 2 geitenkaasjes (chevre blanc met korst)
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 50 gr geroosterde pijnboompitjes
- een paar snufjes cayennepeper
- vers gemalen peper
- zout
- olijfolie om in te bakken
- 1 teentje knoflook
- extra benodigdheden: cocktailprikkers, grillpan of BBQ
Giet een flinke laag olijfolie in een kommetje. Pers het teentje knoflook uit in het kommetje en meng goed door. Snij de aubergine in de lengte door. Snij van de aubergine vervolgens dunne plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk de plakken aubergine met de knoflookolie. Pas op dat je niet te veel olie gebruikt, anders zuigt de aubergine alle olie op.
Verhit een grillpan of zorg voor een hete BBQ. De pan of BBQ moet echt loeiheet zijn! Grill de plakken aubergine in een paar minuten per kant. Tenzij je een hele grote grillpan hebt zul je meerdere grillrondes moeten doen.
Maak ondertussen de geitenkaasvulling. Snij de korst van de kaasjes en prak ze met een vork. Meng de kaas met de cayennepeper, tijm, peper en pijnboompitjes.
Leg de aubergineplakken op een grote plank zodra ze klaar zijn. Vorm met behulp van een theelepeltje een balletje en leg dat op het uiteinde van een plak. Rol de geitenkaas in de aubergine en zet vast met een cocktailprikker, Ga zo door met alle plakken aubergine. Serveer de aubergine-geitenkaasrolletjes direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten