
Wraps met gerookte zalm en eiersalade (hapje voor 8-10 personen)
- 6 hardgekookte eieren
- 3 eetlepels crème fraiche (light)
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- 2 lenteuitjes, heel fijngesnipperd
- 3 eetlepels parmezaanse kaas (ongeveer 30 gr)
- 5 druppels worcestershire saus
- flinke snuf cayenne peper
- flinke snuf paprikapoeder
- versgemalen zwarte peper
- 1 pak wraps (6 a 8 stuks)
- 200 gr gerookte zalmfilet
Meng de mayonaise en crème fraiche in een kleine kom met de worcestersaus, cayennepeper, paprikapoeder en breng op smaak met gemalen peper. Als alles goed gemengd is voeg je de parmezaanse kaas en lente uit toe. Pel de eieren en hak ze in kleine stukjes. Vermeng met het mayonaise mengsel.
Leg een wrap op een plank en verdeel een paar plakjes zalm over de wrap. De wrap moet voor ongeveer 1/3 bedekt zijn. Verdeel ongeveer 4 eetlepels eiersalade in een rechte lijn onder het midden van de wrap. Rol de wrap stak op en snijd in plakjes van twee centimeter. Prik er een cocktail prikker in.
Je kan de wraps ook meenemen met een picknick. Snijd de wraps dan in tweeën. En de eiersalade is ook zonder zalm ´gewoon´lekker op een toastje of een broodje. Op een paasbrunch doet hij het ook heel goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten