
Een recept van een van mijn favoriete koks: Nigella Lawson. Het komt uit haar boek 'Voor altijd zomer' en in haar inleiding zegt ze 'Dit is zo'n gerecht dat je onmogelijk maar een keer kunt maken...' En dat klopt! De citroen wordt heerlijk zoet en zacht en de knoflook kun je lekker op een stukje brood smeren.
Kip met knoflook en citroen (hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediƫnten:
Ingrediƫnten:
- 10 drumsticks
- 1 bol knoflook in ongepelde tenen verdeeld
- 2 citroenen, elk in acht stukjes geneden
- een handvol verse tijm
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 dl droge witte wijn
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de kip met de knoflook en stukjes citroen in een braadslee of ovenschaal. Trek de blaadjes tijm grofweg van de takjes en verdeel deze over de kip. Giet de olie erbij en meng alles goed. Sprenkel de witte wijn over de schaal en maal er zwarte peper over. Dek de schaal strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in de oven op 160 graden.
Haal na twee uur de folie weg en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden. Bak de kip nog 30 tot 45 graden of totdat de kip en citroen een goudbruin randje krijgt.
Serveer de kip met vers gebakken brood en een lekkere salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten