Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zondag 15 juni 2008

Prutje van Perrito

In onze oude woonplaats Schiedam gingen we graag eten bij Tapasbar Perrito Caliente. We bestelden altijd brood met ansjovispasta en op een keer hebben we het gewaagd en de kok gevraagd wat er toch in dat prutje zat. Hij heeft ons de ingrediënten verklapt, maar zei er wel bij dat we de verhouding zelf moesten uitzoeken.

Ansjovis-geitenkaas smeersel (tapas voor 4 personen)

Ingrediënten:
  • 6 ansjovisjes op olie
  • stuk harde geitenkaas
  • 4 teentjes knoflook
  • paar takjes peterselie
  • handje pijnboompitjes
  • vers gemalen peper
  • olijfolie extra vergie


Bereidingswijze:
Snijd de kaas in grove stukken en doe samen met de ansjovis, knoflook, peterselie en pijnboompitjes in een kleine keukenmachine of ander hakkertje. Maal alles fijn. Voeg peper en olie toe en meng nog een keer. Het is de bedoeling dat het een smeerbaar en smeuïg mengsel wordt wat je op een stukje brood kan smeren. Houd van alle ingrediënten wat apart zodat je de verhouding wat kan aanpassen indien nodig

Geen opmerkingen: