Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zaterdag 5 juli 2008

Cake op de week Fudge brownies

Elke dinsdagochtend komen mijn collega's en ik samen om de week door te spreken. En zoals de naam al doet vermoeden hoort daar cake bij. Maar omdat ik de supermarkt cakes niet meer te pruimen vond heb ik bij de afgelopen cake op de week de cake verzorgt.

Fudge brownies (voor ongeveer 16 stuks)

Ingrediƫnten:
  • 185 gram pure chocolade, min 72% cacaobestandelen, grofgehakt
  • 110 gr boter
  • 225 gr fijne suiker
  • 1 tl vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
  • 2 grote eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gr bloem
  • 1/2 dl slagroom
  • vierkante bakvorm van 20 x 20, ingevet en bekleed met bakpapier
  • optioneel: 100 gr gehakte noten

Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 175 graden. Smelt 60 gr chocolade met de boter au bain marie of in de magnetron en laat iets afkoelen. Klop de suiker, vanille essence, eieren, bakpoeder en zout met de mixer. Schep de bloem en de chocolade voorzichtig door het eimengsel en eventueel de gehakte noten. Schep het beslag in de bakvorm en bak in 20-25 minuten gaar. Een sateprikker moet er schoon uitkomen. Laat de brownie afkoelen.

Verwarm de slagroom met de rest van de chocola in een steelpannetje. Giet als de chocola is gesmolten over de brownie en zorg dat het goed verdeeld is. Laat opstijven in de koelkast en snijd de brownie in vierkantjes.

1 opmerking:

Anoniem zei

He Annelies,

Jammer dat ik dit gemist heb!

gr.

Hajo