Pasta met chorizo en champignons (hoofdgerecht voor 2 personen)
Ingrediƫnten:
- 150 gram pasta (penne)
- 1 chorizo worst
- 250 gr champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- teentje knoflook, uit de pers
- eetlepel gedroogde tijm
- paprika en/of chilipoeder
- peper
- olijfolie
- geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Bak de champignons een paar minuten in een scheut olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en laat alles bakken totdat de ui een beetje bruin begint te worden. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijdt de chorizo in kleine blokjes. Schep het champignon-ui mengsel uit de pan op een bord en doe de blokjes chorizo in de pan. Bak de blokjes in 5 minuten uit. Er komt veel vet uit de chorizo tijdens het bakken. Schep de chorizo bij de champignons in de pan en gooi het bakvet weg. Doe het mengsel weer terug in de pan en voeg de tijm, paprikapoeder en wat peper toe. Laat dit nog even op een laag vuurtje zachtjes bakken. Giet de pasta af als deze klaar is en schep deze door de chorizo en champignons. Rasp er boven je bord wat parmezaanse kaas over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten