Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

donderdag 7 augustus 2008

Bootpasta


Een goeie pan is een Tefalpan... Boften wij even dat er een Tefalhapjes pan aan boord van ons gehuurde bootje was. Deze keer geen recept uit onze keuken, maar uit onze kombuis. Afgelopen weekend hebben we een kajuitzeilbootje gehuurd en na een inspannende dag op het water op een ontspannende manier hadden we wel trek in wat voedzaams, maar het moest natuurlijk ook makkelijk en snel zijn. Voedzaam+makkelijk+snel=pasta! Bootpasta!

Pasta met chorizo en champignons (hoofdgerecht voor 2 personen)

Ingrediƫnten:

  • 150 gram pasta (penne)
  • 1 chorizo worst
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • teentje knoflook, uit de pers
  • eetlepel gedroogde tijm
  • paprika en/of chilipoeder
  • peper
  • olijfolie
  • geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Bak de champignons een paar minuten in een scheut olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en laat alles bakken totdat de ui een beetje bruin begint te worden. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijdt de chorizo in kleine blokjes. Schep het champignon-ui mengsel uit de pan op een bord en doe de blokjes chorizo in de pan. Bak de blokjes in 5 minuten uit. Er komt veel vet uit de chorizo tijdens het bakken. Schep de chorizo bij de champignons in de pan en gooi het bakvet weg. Doe het mengsel weer terug in de pan en voeg de tijm, paprikapoeder en wat peper toe. Laat dit nog even op een laag vuurtje zachtjes bakken. Giet de pasta af als deze klaar is en schep deze door de chorizo en champignons. Rasp er boven je bord wat parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen: