
Sinaasappel-pistache cake (cake voor 8 personen)
- 175 gr ongezouten boter
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- halve eetlepel bakpoeder
- 100 gr gemalen amandelen
- rasp en sap van 1 (biologische) sinaasappel
- 175 gr basterdsuiker
- 3 eieren
- 100 gr pistachenootjes, fijngehakt
Verwarm de over voor op 170 graden. Vet een cakeblik in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de boter en de suiker met een mixer glad en zeef de bloem en de bakpoeder erbij. Mix de eieren een voor een erdoor en voeg beetje bij beetje de gemalen amandelen toe. Schep de pistachenootjes erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
Bak ongeveer 1 uur in de oven. Test na dat uur of de cake gaar is. Een breinaald of satéprikker moet schoon uit het midden komen. Bak zo nodig nog een kwartier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten