
Bananen-kokosbrood (cake, 12 plakken)
Ingrediƫnten:
- 500 gr zeer rijpe bananen (ongeveer 5 stuks)
- 125 gr vloeibare honing
- 2 eieren
- 125 gr boter
- 125 gr kristalsuiker
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- theelepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 50 gr gedroogde kokos
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Pureer de bananen met de honing en de eieren met een staamixer tot alles goed gemengd is. Klop de boter en de suiker met de mixer tot een luchtig mengsel. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven een grote kom. Meng om en om steeds een lepel van het banaanmengsel en van het botermengsel. Meng alles goed en voeg als laatst de kokos toe. Schep het beslag in een ingevette cakevorm. De cake rijst tijdens het bakken, dus zorg ervoor dat je cakevorm groot genoeg is.
Bak de cake in ongeveer een uur gaar. Met een sateprikker kun je testen of de cake gaar is. Steek de prikker in het midden van de cake, komt deze er 'droog' uit dan is de cake gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten