Gnocchi met spinazie en ricotta (voorgerecht voor 4 personen)
Ingrediƫnten:
- 6 teentjes knoflook
- 25 gr fijngehakte verse tuinkruiden, bijvoorbeeld peterselie, tijm, basilicum, bieslook
- 225 gr verse spinazie
- 250 gr ricotta
- 1 eierdooier
- 100 gr vers geraspte parmezaanse kaas
- 75 gr bloem
- 50 gr boter
- 2 el salie
- zout en vers gemalen peper
Bereidingswijze:
Leg de knoflookteentjes 4 minuten in kokend water. Giet ze af en verwijder het velletje. Prak de knoflook met een vork fijn en meng met de kruiden.
Laat de spinazie met wat water in een pan slinken. Laat de spinazie afkoelen, knijp hem uit en snijdt hem fijn. De spinazie moet echt heel goed uitgeknepen worden, anders wordt de gnocchi te nat. Verbaas je niet als je daardoor misschien nog maar 10% van de oorspronkelijke hoeveelheid spinazie overhoudt!
Doe de ricotta in een kom en roer de eidooier, spinazie en knoflookkruidenpuree erdoor. Voeg 25 gram parmezaanse kaas toe. Zeef de bloem boven het mengsel en meng alles goed.
Draai kleine balletjes van het mengsel, van ongeveer 2,5 cm doorsnee. Zet een grote pan met veel water op het vuur en laat de gnocchi er voorzichtig invallen als het water kookt. De gnocci moet ongeveer 3 minuten koken. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Smelt in de tussentijd in een andere pan de boter langzaam en voeg de salie toe zodra de boter gesmolten is. Bak de salie 1 minuut. Giet de gnocchi heel goed af en schep ze voorzichtig 1 minuut om in de salieboter.
Strooi de geraspte parmezaan erover en serveer meteen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten