Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

woensdag 8 oktober 2008

Pompoenen

Heerlijk... herfst. Hoewel ik dol ben op de zomer vind ik de herfst toch ook wel aardig. Af en toe nog een lekker zonnetje, mooi gekleurde bomen en weer nieuwe seizoenproducten, zoals pompoen. Ik ben er gek op en maak daarom graag pompoensoep als de herfst voor de deur staat. Jamie O, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik je recept hier even neerzet.

Pompoen-kastanjesoep (lunch of voorgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
  • 1 oranje biologische pompoen, ongeschild in kleine blokjes
  • 1 tl chilivlokjes
  • 1 tl korianderzaad
  • olijfolie
  • 1 ui, in blokjes
  • 12 plakken pancetta of ontbijtspek, de helft fijngesneden
  • klein bosje verse salie, fijngesneden, een paar achterhouden ter garnering
  • 100 gr tamme kastanjes (vacuümverpakt) in stukjes gehakt
  • 1 l hete kippenbouillion
  • 1 bekertje zure room van 125 ml

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Stamp de chilivlokken en de korianderzaadjes fijn in een vijzel. Doe de pompoenblokjes samen met de chili en de koriander in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten tot de pompoen gaar is.

Bak de ui in wat olie tot hij zacht is. Voeg de fijngesneden pancetta, de fijngesneden salie en de kastanjes toe. Bak 10 minuten. Doe de geroosterde pompoen, meng alles en haal de helft van het mengsel uit de pan en zet weg op een bord. Voeg de kippenbouillon bij in de pan. Laat dit 30 minuten op zacht vuur koken. Pureer de soep, voeg de andere helft van het pompoenmengsel toe en breng op smaak met peper en zout.

Bak in een koekenpan de resterende plakken pancetta en bak op het laatst wat blaadjes salie mee. Schep de soep in kommen, schep er een lepel zure room in en garneer met de plakken pancetta en salieblaadjes. Serveren met zelfgebakken brood.

Bron:
Thuis bij Jamie
Thuis bij Jamie
Jamie Oliver


Geen opmerkingen: