Een heerlijk brunch, lunch of picknick gerecht.
Ham-Kaas-Olijvenbrood (lunchgerecht, 12 plakken)
- 240 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 200 ml droge witte wijn
- 4 grote eieren
- 150 gram ham, fijngesneden
- 100 gr geraspte gruyere
- 100 gr groene olijven, fijngehakt
- 50 ml olijfolie extra vierge
- vers gemalen peper
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Giet de wijn en de eieren erbij en mix alles met de mixer tot een glad beslag. Voeg de ham, kaas, olijven en olijfolie toe. Meng alles goed en breng op smaak met flink wat gemalen peper.
Schep alles in een ingevet cakeblik en bak het brood in ongeveer een uur gaar. Test of het brood gaar is door een sateprikker in het midden te steken. Deze moet er droog uitkomen. Bak het brood indien nodig nog een kwartier.
Een recept van bakkerij Stohrer, Parijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten