
- 500 gr varkenshaas
- 2 el sojasaus
- 2 el honing
- 1 el shaosing (Chinese rijstwijn, evt te vervangen door sherry)
- 1/2 tl Chinese 5 kruidenpoeder
- 2 el hoisinsaus
- 2 tenen knoflook, uit de pers
- 1 tl geraspte gember
- benodigdheden: hittebestendig kwastje en braadschaal of ovenschaal met passend rooster
Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden. Meng de sojasaus, hoisin saus, honing, rijstwijn met de 5 kruidenpoeder, knoflook en geraspte gember. Voeg wat zout toe en marineer het vlees een paar uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de varkenshaas op het rooster in de braadslee. Schenk kokend water onder in de braadslee, zo dat het water het vlees niet raakt. Smeer nog wat marinade met het kwastje op het vlees. Braad een kwartier in de oven.
Draai de varkenshaas om en kwast nogmaals in met de marinade. Bak voor nog eens 10 minuten.
Laat het vlees een paar minuten rusten, snijd het in dunne plakken en serveer met rijst en zoetzure komkommer.
Dit is ook een aanrader voor op de barbecue. Pas wel op dat het niet te snel gaat en het vlees te droog wordt. Eventueel kun je het vlees in stukken snijden en er met satéprikkers spiesjes van maken. Het vlees is zo sneller gaar.
Voor meer Aziatische recepten:
De complete Aziatische keuken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten