Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zaterdag 10 januari 2009

Mangomousse


Op een of andere manier staan er in Oosterse kookboeken nooit zoveel toetjes. Ook bij de 'Chinees' in Nederland staan er niet zoveel toetjes op het menu. Vaak alleen ijs met vruchten.

Gelukkig zijn ze er wel! In een van onze boeken "Koken met de wok" staat een recept voor manogmousse. Een mooie afsluiter van een Oosters diner en inmiddels uitgegroeid tot een van onze favorieten.

Mangomousse (nagerecht, 4 personen)
  • 400 gr mango uit blik
  • 2 stukjes geconfijte stemgember, fijngehakt
  • 2 dl slagroom
  • 2 eiwitten
  • 1 1/2 eetlepel lichte basterdsuiker
  • ter garnering geconfijte stemgember en sliertjes limoenschil
  • extra benodigheden: blender of keukenmachine

Laat de mango's uitlekken en bewaar het sap. Doe de stukken mango met de gember in de blender en pureer tot een glad mengsel. Vul het mengsel aan met het overgebleven mangosap tot je 300 ml mangomengsel hebt. Klok de slagroom stijf en meng het mangomengsel er voorzichtig door.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf tot zachte pieken. Doe de suiker erbij en klop nog iets verder. Schep de eiwitten door het mangomengsel.

Verdeel het mengsel in vier glazen en garneer met een stukje stemgember en limoenschil.

Geen opmerkingen: