Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zaterdag 10 januari 2009

Pineapple Fried Rice


Stel je voor: Midden in de jungle van Maleisie, het is warm en broeierig en op de achtergrond hoor je een kakofonie van geluiden veroorzaakt door insecten en apen. Je zit op een woonbootrestaurantje gelegen aan de junglerivier te eten en je krijgt iets voorgeschoteld wat men Pineapple Fried Rice noemt...

Heerlijk toch? Toen wij vrienden te eten kregen en een Oosterse maaltijd wilden voorschotelen heb ik het geprobeerd deze ananasnasi na te maken.
Lees meer over onze jungle-ervaring op onze reisblog.

Pineapple Fried Rice (bijgerecht voor 4 personen)
  • 300 gr rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gele currypasta (bijvoorbeeld van Blue Elephant)
  • ongeveer 300 gr verse ananas in stukjes (1 a 2 hele ananassen)
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel vissaus
  • arachide- of zonnenbloemolie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien fijn en bak ze met een beetje olie in de wok tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak even mee.

Voeg de ananas toe en roerbak op hoog vuur. Zet na een paar minuten het vuur laag en voeg de currypasta, ketjap en vissaus toe. Roer alles goed.

Voeg nu de rijst toe en bak alles nog even kort op hoog vuur. De pineapple rice is nu klaar. Breng op smaak met wat zout of eventueel wat meer vissaus.

Tip: Albert Heyn verkoopt verse ananas uit het koelvak. Deze hoef je dus niet meer zelf te schillen. Gebruik je hele ananassen die je zelf schilt, doe dat dan als volgt: Snijdt de ananas met een scherp mes in de lengte doormidden. Hol de helften uit en snijd het vruchtvlees van de harde oneetbare kern. Gebruik het vruchtvlees zoals hier vermeld, maar bewaar de uitgeholde helften om (een deel van) de rijst in op de dienen voor een feestelijk effect!

Geen opmerkingen: