Om in de sfeer van de rijsttafel te blijven een gerechtje wat daar prima bij past. Deze pannenkoekjes zijn daarnaast ook leuk om als lunch te serveren. Gebruik alleen Hollandse garnalen, geen Noorse! De Hollandse garnaal blijft het lekkerst van allemaal!Garnalenpannenkoekjes (8 stuks, voor 2 a 3 personen)
- 200 gr Hollandse garnalen
- 1 ei
- 1 eetlepel ketjap
- 3 eetlepels bloem
- 4 takjes selderij, fijngehakt
- 1 theelepel sambal oelek
- olie
Klop het ei los en maak met het ei, de bloem en de ketjap een glad beslagje. Roer de sambal en de selderij erdoor heen. Meng de Hollandse garnalen er goed door. Verhit een druppel olie in een pan en schenk daar een flinke lepel beslag in. De pannenkoekjes moeten ongeveer 6 a 7 cm in doorsnee zijn. Bak ze aan beide kanten goudbruin en serveer de pannenkoekjes als ze nog warm zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten