Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

dinsdag 24 maart 2009

Mosselen van de BBQ?

De barbecue gaat bij ons graag aan. Waarom binnen koken als je bij lekker weer buiten kunt koken? En alles wat je binnen kunt maken kun je buiten ook maken. Okee, pannenkoeken word misschien wat lastig, maar de bereiding van heel veel andere gerechten kun je van binnen naar buiten verplaatsen.

Beperk je met de bbq niet tot een kippenpoot of een hamburger. Ook errug lekker, maar er kan nog veel meer. Op deze site staat een recept van kaasfondue van de bbq, nu een recept van mosselen van de bbq. Mosselen? Ja mosselen! Geinspireerd op een recept van Jamie Oliver.

Mosselen van de bbq (bbq gerecht, 2 personen)
  • 500 gr mosselen
  • een paar takjes verse munt, fijngehakt
  • 1 rode spaanse peper, fijngehakt, zaadjes verwijderd
  • sap en schil van 1 limoen
  • extra vierge olijfolie
  • extra benodigdheden: rooster met kleine gaten, deksel voor bbq of grote glazen vuurvaste schaal, grote mengkom

Zoek de mosselen goed uit. Gebruik alleen de dichte exemplaren en gooi de gebroken mosselen direct weg. Spoel ze af onder de koude kraan.

Meng de munt, peper en limoen en meng met een paar flinke scheuten olijfolie. Het moet een soort dressing worden. Breng op smaak met een flinke snuf zout.

Leg de mosselen op een rooster op de hete bbq. Spreid ze zoveel mogelijk uit. Leg de deksel op de bbq of gebruik de glazen schaal als deksel. Laat even 5 minuten staan. Hierna moet je ze goed in de gaten houden. De mosselen zijn klaar als de schelpen open staan.

Doe de mosselen als ze klaar zijn in een kom en giet de dressing erover heen. Schep alles goed om en serveer direct. Eet de mosselen direct uit de schelpen.

Bron:
Thuis bij Jamie
Thuis bij Jamie
Jamie Oliver

Geen opmerkingen: