Bij ons wordt er vaak op dat soort dagen 'pasta uit het keukenkastje' gegeten. En dit recept is eigenlijk geen recept maar een lijst met suggesties voor je pasta.
Pasta uit het keukenkastje (suggesties voor een willekeurig aantal personen)
- Men neme pasta. Zoveel je wilt, als je hem maar in huis hebt. Soort pasta maakt ook niet uit.
- Drie basis ingrediënten: UI, KNOFLOOK EN OLIJFOLIE
- En dan..... Kijk in je keukenkastjes welke ingrediënten je pasta kunnen opleuken. Denk aan:
- een blikje tonijn
- olijven
- tomatenpuree
- gepelde tomaten uit blik
- pijnboompitjes
- chilivlokjes
- (Italiaanse) gedroogde kruiden
- potje kappertjes
- droge worst, zoals salami of chorizo
- een blikje knakworstjes
- het maakt niet uit.... alles wat je lekker vind is goed!
4. En dan je koelkast.... Misschien vind je daar ook nog wat bruikbaars
- wat sla, rucola ofzo
- Parmezaanse kaas
- blauwe kaas
- plakjes spek of ham
- een restje room of crème fraiche
5. Of je diepvries...
- doperwtjes
- garnalen
- nog wat gehakt
6. Van je balkon of tuin....
- tuinkruiden, zoals salie, basilicum, peterselie, tijm
7. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Doe in een andere pan je ingrediënten bakken of verwarmen. Voeg samen, maal er peper over, wat olijfolie en eet op!
Voor nog meer pasta ideeen:
Zilveren lepel pasta
Geen opmerkingen:
Een reactie posten