- 200 gr zalmfilet
- ongeveer 4 eetlepels bloem
- 1 ei
- ongeveer 6 eetlepels panko (Japanse broodkruim)
- 2 eetlepels zwart sesamzaad
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 theelepeltje wasabi pasta
- zout
- shichimi togarashi (Japans chili poeder)
- olie om te frituren
Snijdt de zalm in reepjes van ongeveer 5 cm lang en 1,5 cm dik. Bestrooi flink met zout en schichimi togarashi.
Meng de panko met de zwarte sesamzaadjes. Doe de bloem, ei en panko/sesam ieder in een aparte kom of bord. Haal de reepjes zalm eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het panko/sesam mengsel. Leg de gepaneerde reepjes op een bord.
Meng de mayonaise met de wasabipasta. Proef of de verhouding juist is. Doe er nog wat mayonaise bij als de mayo te pittig is of juist wat wasabi als hij te flauw is.
Verhit de olie zodat hij heet genoeg is. Test dat met wat broodkruim. Dat moet gelijk gaan bruisen als je het in de olie gooit. Frituur de vissticks heel kort. 1 a 2 minuten is al voldoende. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Serveer de vissticks met de mayonaise. Wij hebben er nog wat geroerbakte lamsoor bij gegeten. Je zou ook wat spinazie kunnen roerbakken en erbij serveren met wat rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten