Zwart sesamijs (nagerecht voor 4 personen)
- 3 eetlepels zwart sesamzaad
- 7,5 dl melk
- 2,5 dl slagroom
- 150 gr suiker
- 2 eidooiers
Rooster de zaadjes in een koekenpan in 3 minuten op hoog vuur. Maal de zaadjes tot een grof poeder in een vijzel.
Verhit de melk met de room, de helft van de suiker en de sesamzaadjes tot net onder het kookpunt. Klop de eidooiers met de suiker in 3 minuten tot een romige massa. Klop 1,5 dl van het melkmengsel voorzichtig door het eimengsel. Klop 1 minuut. Klop de rest van de melk erdoor. Breng het mengsel in een pan aan de kook en kook 10 minuten.
Laat het mengsel afkoelen en giet het over in een kom. Zet de kom in de vriezer. Klop elk kwartier/half uur met en mixer het ijs voor een halve minuut. Herhaal dit proces totdat het ijs is geworden zoals jet het kent. Dit duurt ongeveer een uur of 3. Laat het daarna nog even opvriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten