- 120 gr pure chocolade (min 70% cacao)
- 100 gr gemalen amandelen
- 120 gr boter
- 120 gr bruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 4 eieren
- 150 gr witte chocolade
- 50 gr boter
- taartvorm van 20 cm doorsnede
Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de pure chocolade in stukje en smelt au bain marie. Meng de boter, suiker en sinasappelschil in een kom en klop 5 minuten met een mixer tot een romig geheel. Splits de eieren. Klop de ei dooiers een voor een door het botermengsel. Roer de gesmolten chocolade en de gemalen amandelen erdoor.
Klop in een ruime kom de eiwitten stijf. Zorg dat de kom en de mixer absoluut vetvrij is, vettigheid zorgt ervoor dat de eiwitten niet stijf worden. Spatel de stijve eiwitten door het beslag en doe het mengsel in de bakvorm. Bak de taart in 20 minuten in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de cake nog een half uur.
Laat de taart afkoelen voor een paar minuten en haal hem dan uit de vorm. Zet de cake op een schaal. Smelt de witte chocolade met de boter au bain marie tot alles gesmolten en goed gemengd is. Bestrijk de taart met de chocolade en laat goed opstijven.
Versier de taart nog met wat sprinkels, geroosterde amandelschaafsel en een leuk fotootje.
Wil je nog meer lekkere taarten maken? Zie dit mooie boek:
Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes
De Koekjesfee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten