Lamkebabs (bbq-gerecht 4-8 personen, ongeveer 16 stuks)
- 500 gr lamsgehakt
- 1 eetlepel rash el hanout (marokkaans kruidenmengsel)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijnzaadjes, een beetje stukgemaakt in een vijzel
- 1 theelepel chilivlokjes
- 1 theelepel zout
- 1 ui, fijngesnipperd
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- extra benodigdheden: satestokjes
Meng het gehakt goed met de kruiden, ui en peterselie. Vorm met je handen een balletje gehakt ter grote van een ei. Schuif dit aan een sateprikker en rol het even tussen je handen tot de kebab langwerpig en smal is geworden.
Gril de kebabs in 10-15 minuten op de hete bbq. Lekker met yoghurt-knoflooksaus.
Voor meer lamsvleesrecepten:
Lamsvlees
V. de Meyer & M. de Meyer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten