Kletskoppen (koekjes voor ongeveer 30 stuks)
- 125 gr witte basterdsuiker
- 40 gram gehakte nootjes (ik heb pistachenootjes gebruikt)
- 65 gram bloem
- 35 gr boter
- snuf kaneel
- snuf zout
Smelt in een ruime kom de boter een paar tellen in de magnetron. Voeg de overige ingrediƫnten toe en meng alles goed door. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal het deeg uit de koelkast en draai kleine balletjes ter grote van een knikker. Leg ze ruim uit elkaar op een bakplaat (tijdens het bakken lopen ze uit tot kleine ronde plakjes) en druk ze een beetje plat. Bak de kletskoppen in 10 minuten goudbruin. Laat de kletskoppen afkoelen.
Tip: Als de kletskoppen net uit de oven zijn, zijn ze nog zacht en vormbaar. Je kunt ze nu voorzichtig vormen, bijvoorbeeld een beetje om krullen, of een klein bakje maken. Leuk om toetjes mee te decoreren.
Voor lekkere koekjes en taarten kan je dit boek proberen:
Feestelijke taarten, cupcakes en koekjes
De Koekjesfee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten