Mini Kaasmuffins (voor 24 minimuffins)
- 75 gr boter
- 100 gram geraspte oude kaas
- 2 eetlepels verse gehakte Italiaanse kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm of 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 200 gr bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- flinke snuf zout
- 1 eetlepel bastersuiker
- 1 ei
- 2 dl karnemelk
- extra benodigdheden: 2 minimuffinbakblikken voor 12 stuks en papieren muffinbakjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een halve minuut in de magnetron. Meng de bloem, bakpoeder, kaas, kruiden, zout en suiker in een grote kom.
Klop de boter, ei en karnemelk door elkaar. Giet dit mengsel in de kom bij de droge ingrediƫnten. Meng alles kort met een spatel. Muffinbeslag moet altijd een beetje klonterig blijven, dan blijven de muffins luchtig.
Schep een lepeltje muffinbeslag in de muffinvormpjes en bak voor 12 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten