Er zijn meerdere varianten met verschillende soorten drank. Dit is mijn versie.
Tiramisu (nagerecht voor 4 personen)
- 125 dl slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 2 eidooiers
- 250 gr mascarpone
- 1 pak lange vingers
- 90 ml sterke espresso
- 5 eetlepels Amaretto di Saronno
- een paar eetlepels cacao
- extra benodigdheden: schaal van minimaal 1 liter inhoud, theezeefje
Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf. Roer met een mixer de eierdooiers met de rest van de suiker romig. Mix de mascarpone erdoor en spatel de geklopte slagroom er voorzichtig door. Beleg de schaal met lange vingers. Vul lege plekjes op met gebroken stukjes lange vinger. Meng de espresso met de amaretto en sprenkel iets meer dan de helft over de lange vingers. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de langevingers.
Leg op deze laag weer een laagje lange vingers. Besprenkel de lange vingers weer met het espresso/amaretto mengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel weer over de lange vingers. Laat de Tiramisu minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Zet de Tiramisu een half uurtje voor serveren uit de koelkast. Bestrooi met cacao voor het opdienen.
Tip: Voor een zomerse variant kun je 250 gr aarbeien toevoegen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snij de helft van de aardbeien in plakjes. Verdeel ze over de eerste laag lange vingers en mascarpone. Garneer de bovenste laag met de overgebleven hele aardbeien, strooi er nog wat cacao over en dien de mascarpone op.
Zie voor lekkere Italiaanse recepten:
Jamie's Italie
Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten