Kerstcakejes (voor ongeveer 12 stuks)
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr bloem
- 110 gr boter
- 200 gr suiker
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 1/2 theelepel vanille extract
- extra benodigdheden: muffinbakblik voor 12 stuks met papieren vormpjes
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de bloem met het zelfrijzend bakmeel. Doe de boter in een grote kom en klop hem romig met de mixer. Voeg de suiker in delen toe en klop het mengsel luchtig en romig voor ongeveer 3 minuten. Voeg de eieren een voor een toe en mix alles goed door met de mixer.
Voeg de droge ingredienten in drie delen toe en wissel af met de melk. Mix alles goed door, maar zorg dat je niet teveel mixt. Voeg de vanille toe en meng met een rubberen spatel alles nog een keer goed door.
Lepel het beslag in de papieren vormpjes. Vul de vormpjes voor 3/4 en bak ze 20-25 minuten in de oven. Laat de cupcakejes afkoelen zodat je ze kunt versieren met de botercreme die je ook op deze site kunt terugvinden.
Meer recepten van de Magnolia Bakery vind je in dit boekje:
More From Magnolia
Allysa Torey
Geen opmerkingen:
Een reactie posten