De rookoven is ook een mooie aanvulling op onze weber bbq. Zo kan je vlees eerst even roken in de oven en daarna op de bbq afbakken.
Het laatste recept wat we gemaakt hebben is gerookte eend. Dit kan zowel als voorgerecht als hoofdgerecht dienen. Alleen even de hoeveelheden aanpassen.
Gerookte eendenborst (4 personen)
- 4 eendenborsten
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels rijstwijn of droge sherry
- 2 eetlepels houtmot (alder of hickory)
- 1 eetlepel zwarte thee
- 1 theelepel suiker
- 40 gram boter
- peper, zout
Maak een mengsel van zout, peper, sesamolie en de rijstwijn of droge sherry. Bestrijk hiermee de eendenborsten en leg ze met de velkant naar beneden op het rooster van de rookoven. Rook ze 5 minuten, op wat hoger vuur (ongeveer 90 graden), op een mengsel van houtmot, thee en suiker. Haal ze uit de rookoven en snijd het vel kruiselings in tot op het vlees. Bak de eendenborsten in de boter goudbruin. Eerst de velkant 6 minuten en daarna nog 3 minuten de andere kant. Laat na het bakken de eendenborst even rusten (eventueel in aluminiumfolie). Snijd de eendenborst in plakken.
Tip: serveer het met de Cranberryjam die ook op onze site staat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten