
Vijgen-tweekazentaart (lunchgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen)
Ingrediƫnten:
- 6 verse vijgen
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el balsamicoazijn
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 100 gr zachte geitenkaas
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
- 6 plakken parma of serano ham
- handje rucola
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vijgen in vieren, leg ze in een kleine ovenschaal en bestrooi met de suiker en balsamicoazijn. Rooster de vijgen 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen buiten de oven.
Leg twee plakjes bladerdeeg naast elkaar en druk de naadjes vast. Doe dit ook met de twee andere vellen bladerdeeg. (Dit hoef je niet te doen als je het als voorgerecht voor 4 personen serveert.) Leg de deegvellen met bakpapier op een bakplaat. Leg nog een vel bakpapier over de deegvellen en leg een tweede bakplaat op de deegvellen. Bak het bladerdeeg in 15 minuten lichtgoudbruin. Laat iets afkoelen. De tweede plaat zorgt ervoor dat het bladerdeeg plat blijft. De vijgen en het bladerdeeg kunnen tegelijk in de oven en ook tegelijk afkoelen.
Meng de geitenkaas en parmezaan in een kom en breng op smaak met vers gemalen peper. Verspreid het kaasmengsel over de gebakken bladerdeeg, maar laat een randje van een halve cm vrij. Zet in de oven en bak nog eens 10 min. totdat de kaas goudbruin en gesmolten is.
Scheur de ham in stukjes en verdeel deze samen met de vijgen over de kaastaartjes. Bewaar het sap van de vijgen. Verdeel er tot slot wat blaadjes rucola over en besprenkel met het vijgensap.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten