Witte chocolade brownies met pistachenootjes (voor 12 stuks)
- 60 gr boter
- 125 gr witte chocolade, in stukjes
- 2 grote eieren
- 1/2 theelepel zout
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr bloem
- 100 gr pistachenootjes, grofgehakt.
- extra benodigheden: bakblik van 25 x 15 x 4, of van 20 x 20 x 4
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de chocola met de boter au bain marie. Klop de eieren met het zout luchtig, doe er de suiker en vanillesuiker bij en blijf roeren tot je een dik, romig mengsel hebt.
Spatel het chocolademengsel erdoor en spatel de bloem erdoor. Voeg de noten toe. Giet alles in de ingevette vorm en bak voor 35 minuten in de oven totdat een sateprikker er schoon uit komt. Laat de brownie afkoelen en snijdt hem in vierkantjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten