
Low-Fat-Sinaasappel-Abrikozen-Muffins (voor 12 stuks)
- 140 gr gedroogde abrikozen, grofgehakt
- de rasp van 1 (biologische) sinaasappel
- 125 ml versgeperste sinasappelsap
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 175 gr vloeibare honing
- 30 gr boter
- 185 ml magere melk
- 1 ei
- extra benodigdheden: muffinbakvorm
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermeng de abrikozen, sinaasappelrasp en sinaasappelsap in een steelpannetje en breng het aan de kook. Haal het zodra het kookt van het vuur en laat afkoelen.
Zeef de zelfrijzend bakmeel boven een kom. Meng de honing, boter, melk en het ei door elkaar. Doe dit mengsel bij de bakmeel samen met het abrikozenmengsel. Roer alles kort door elkaar. Niet te lang, het moet nog flink veel klontjes bevatten, anders krijg je taaie muffins.
Vul de muffinvormpjes tot aan de rand met het mengsel en bak voor 20-25 minuten in de oven. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
Bron:
Bakgerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten