Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

vrijdag 13 februari 2009

Cake op de week 5 Low-fat-Sinaasappel-Abrikozen-Muffins

De Snickermuffins gingen gepaard met low-fat-sinaasappel-abrikoos-muffins. Zo aan het begin van het jaar willen sommigen op de slanke lijn letten. Het is niet helemaal onschuldig natuurlijk, maar vergeleken met de Snickermuffinbommen een zeer slank alternatief. Er gaat geen bewerkte suiker in, maar honing, heel weinig boter en magere melk.

Low-Fat-Sinaasappel-Abrikozen-Muffins (voor 12 stuks)
  • 140 gr gedroogde abrikozen, grofgehakt
  • de rasp van 1 (biologische) sinaasappel
  • 125 ml versgeperste sinasappelsap
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 175 gr vloeibare honing
  • 30 gr boter
  • 185 ml magere melk
  • 1 ei
  • extra benodigdheden: muffinbakvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermeng de abrikozen, sinaasappelrasp en sinaasappelsap in een steelpannetje en breng het aan de kook. Haal het zodra het kookt van het vuur en laat afkoelen.

Zeef de zelfrijzend bakmeel boven een kom. Meng de honing, boter, melk en het ei door elkaar. Doe dit mengsel bij de bakmeel samen met het abrikozenmengsel. Roer alles kort door elkaar. Niet te lang, het moet nog flink veel klontjes bevatten, anders krijg je taaie muffins.

Vul de muffinvormpjes tot aan de rand met het mengsel en bak voor 20-25 minuten in de oven. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.

Bron:
Bakgerechten
Bakgerechten

Geen opmerkingen: