Rendang (rijsttafelgerecht, 4 tot 6 personen)
- 5oo gr sucadelap
- 1 zakje rendang
- 1/4 blok santen (kokoscrème)
- 6 rawits (soort kleine Spaanse pepertjes, heel scherp!)
- 3 eetlepels sambal oelek
- 2 kopjes water
- olie
Snijdt de sucadelap in blokjes. Verhit wat olie in een pan. Voeg het zakje boemboe toe en fruit dit heel even mee. Blus af met de kopjes water. Draai het vuur laag en voeg het vlees, de sambal, santen en de rawits toe. Laat de rawits heel!
En nu is het een kwestie van geduld. Laat de rendang op een heel zacht vuur gaar worden. Trek hier gerust een uur of 2 a 3 voor uit. De rendang is klaar als hij bijna uit elkaar valt en nog steeds lekker mals is.
Voor meer Indische gerechten:
De authentiek Indische Keuken
Lonny Gerungan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten