Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zaterdag 21 februari 2009

Rendang

Een echte klassieker uit de Indische keuken. Lekker pittig, maar daar kun je natuurlijk in smaak mee variëren. Wij gebruiken altijd een zakje boemboe van de toko. We hebben ooit eens de boemboes voor onze rijsttafel allemaal zelf gemaakt. Een hoop werk, maar in het eten proef je het eigenlijk niet meer terug. Sindsdien zijn wij weer overgestapt op de zakjes van de toko.

Rendang (rijsttafelgerecht, 4 tot 6 personen)
  • 5oo gr sucadelap
  • 1 zakje rendang
  • 1/4 blok santen (kokoscrème)
  • 6 rawits (soort kleine Spaanse pepertjes, heel scherp!)
  • 3 eetlepels sambal oelek
  • 2 kopjes water
  • olie

Snijdt de sucadelap in blokjes. Verhit wat olie in een pan. Voeg het zakje boemboe toe en fruit dit heel even mee. Blus af met de kopjes water. Draai het vuur laag en voeg het vlees, de sambal, santen en de rawits toe. Laat de rawits heel!

En nu is het een kwestie van geduld. Laat de rendang op een heel zacht vuur gaar worden. Trek hier gerust een uur of 2 a 3 voor uit. De rendang is klaar als hij bijna uit elkaar valt en nog steeds lekker mals is.

Voor meer Indische gerechten:
De authentiek Indische Keuken
De authentiek Indische Keuken
Lonny Gerungan

Geen opmerkingen: