
Dit recept heeft een Turkse oorsprong en ik vind het een typisch zomers gerecht bijvoorbeeld bij een bbq of picknick. In de wat koudere maanden is het een zonnige aanvulling bij een buffet.
Bulgursalade "Kisir" (salade, 4 personen)
- 200 gr bulgur (evt couscous)
- 4 tomaten
- 1 halve komkommer, zaadlijsten verwijderd
- 3 bosuitjes
- 6 takjes peterselie
- 4 takjes munt
- 1 citroen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- zout en peper
- theelepel chilivlokjes
- eventueel een scheutje 'nar eksisi' (granaatappelsiroop)
Bulgur volgens de verpakking bereiden. Tomaten doormidden snijden en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Bosuitjes in kleine ringetjes snijden en komkommer ook in blokjes snijden. Hak de peterselie en muntblaadjes fijn. Pers de citroen uit boven een grote schaal of kom. Voeg de tomatenpuree, tomaat, komkommer, bosui, kruiden, olijfolie, paprikapoeder en eventueel de nar eksisi toe. Meng de bulgur erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met een geroosterd lamshaasje en yoghurt-knoflooksaus.
Voor nog meer Turkse recepten:
Turks kookboek
F. Buyukavsar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten