
Je zegt 'tsjatsjek', maar je schrijft 'Cacik'. Turkse yoghurt-knoflooksaus. Een gevaarlijk recept waar je vriend en vijand mee op afstand houdt, ook al gaat er maar 1 teentje knoflook in...
Lamshaasjes zijn niet altijd even goed verkrijgbaar. Je kunt ook lamskoteletjes nemen of kipfiletjes.
Cacik (saus, 4 personen)
- 1 halve komkommer
- 250 gr Griekse of Turkse yoghurt
- 1 klein bosje verse munt blaadjes, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1 teen knoflook
- olijfolie extra vierge
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in hele kleine blokjes. Meng de yoghurt met de gehakte munt, zout en pers de knoflook erdoor. Voeg de komkommer toe en roer alles goed door.
Lamsvlees of kipfilet met komijnmarinade (hoofgerecht, 4 personen)
- 2 teentjes knoflook, uit de pers
- 2 eetlepels gemalen komijn
- flink wat zeezout
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 lamshaasjes of kipfilets
Meng alles tot een marinade en leg de lamshaasjes hierin. Laat minstens een uur marineren en bak de haasjes op de bbq of in een pan. Laat even rusten en snijd in dunne plakken. Serveren met Cacik en Bulgursalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten