Welkom bij de blog 'Kook met ons!' Hier delen wij onze favoriete recepten en andere lekkernijen. De keukens waarvan we houden zijn zeer divers, je komt hier dus gerechten uit heel de wereld tegen. We houden gewoon van lekker eten! Als je zelf een lekker recept hebt voor op de site dan horen wij dit graag.
Veel plezier op onze site.
Adverteren bij Daisycon

zondag 1 februari 2009

Hartige muffins


Muffins zijn over het algemeen altijd zoet. Maar je kunt natuurlijk ook hartige muffins maken. Hier een recept voor Mediteraanse geitenkaasmuffins die ik graag maak.


Hartige Mediteraanse geitenkaasmuffins (hapje, 12-14 stuks)

  • 310 gr zelfrijzend bakmeel
  • 230 gr zachte geitenkaas, in blokjes
  • 100 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 100 gr gedroogde tomaatjes op olie, klein gesneden
  • 150 gr artisjokharten uit een potje, klein gesneden
  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • handje verse Italiaanse kruiden, fijngehakt, zoals salie, oregano, rozemarijn en tijm
  • zout en peper
  • extra benodigdheden: muffinvormpjes of muffinbakvorm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Meng de geitenkaas, gedroogde tomaat, artisjok en kruiden door het zelfrijzend bakmeel. Maal er peper en zout over naar smaak. Breek de eieren erboven en roer alles even om. Voeg beetje voor beetje de melk en olijfolie om en om toe. Pas op. Vaak is niet alle melk en olie nodig!! Het moet muffinbeslag worden, geen pannenkoekenbeslag! Roer voorzichtig een paar keer door. Vul de muffinvorm met het mengsel.

Bak de muffins 20 minuten in de oven. Lekker om mee te nemen op een picknick of voor bij een lunchbuffet.

Geen opmerkingen: