
Muffins zijn over het algemeen altijd zoet. Maar je kunt natuurlijk ook hartige muffins maken. Hier een recept voor Mediteraanse geitenkaasmuffins die ik graag maak.
Hartige Mediteraanse geitenkaasmuffins (hapje, 12-14 stuks)
- 310 gr zelfrijzend bakmeel
- 230 gr zachte geitenkaas, in blokjes
- 100 gr hazelnoten, grof gehakt
- 100 gr gedroogde tomaatjes op olie, klein gesneden
- 150 gr artisjokharten uit een potje, klein gesneden
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 150 ml olijfolie extra vergine
- handje verse Italiaanse kruiden, fijngehakt, zoals salie, oregano, rozemarijn en tijm
- zout en peper
- extra benodigdheden: muffinvormpjes of muffinbakvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Meng de geitenkaas, gedroogde tomaat, artisjok en kruiden door het zelfrijzend bakmeel. Maal er peper en zout over naar smaak. Breek de eieren erboven en roer alles even om. Voeg beetje voor beetje de melk en olijfolie om en om toe. Pas op. Vaak is niet alle melk en olie nodig!! Het moet muffinbeslag worden, geen pannenkoekenbeslag! Roer voorzichtig een paar keer door. Vul de muffinvorm met het mengsel.
Bak de muffins 20 minuten in de oven. Lekker om mee te nemen op een picknick of voor bij een lunchbuffet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten