Zoetzure komkommer (bijgerecht, 2 personen)
- 2 komkommers
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 1 theelepels chilivlokjes
- 3 eetlepels (riet)suiker
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel arachideolie
- zout
Schil de komkommers, snijdt ze doormidden en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in repen van 5 cm lang en 1 cm breed. Strooi er flink wat zout overheen en laat het 30 min. uitlekken in een zeef of vergiet.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook en de chilivlokjes een paar seconden. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg de komkommer toe en bak 1 minuut mee. Voeg de suiker en azijn toe en bak ook 1 minuut mee. Schep de komkommer in een schaal en laat afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten